Özer Ciğercisi » E-Mutfak » Pratik Tarifler » İşkembeli Nohut
ozercigercisi

İşkembeli Nohut


MALZEMELER

 

  • 2,5 su bardağı nohut
  • 1 kilo işkembe
  • 2 kaşık salça
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı süt
  • Sirke (işkembeyi yıkarken üstüne dökmek için)
  • Su
  •  

    HAZIRLANIŞI

     

    Nohutu akşamdan ıslatıp düdüklü tencerede haşlıyoruz Temizlenmiş işkembeyi (marketlerde satılıyor) sirkeli suda yıkayıp düdüklü tencerede sütlü su ile haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun suyunu ve salçasını ekleyin su kaynadıktan sonra küp küp doğradığınız işkembeleri ve nohutu ekleyin sıcak servis yapın Afiyet olsun.
     
     

    Hakkımızda

    • Merkez Mh. Zemzem Sk. No:5/A EYÜP / İST.
    • Tel. 0 (212) 625 2510
      Fax. 0 (212) 581 2252
    • ozer@ozeret.com.tr
    Copyright © 2014 · Özer - ozercigercisi.com