Özer Ciğercisi » E-Mutfak » Pratik Tarifler » İşkembe Dolması Yapımı
ozercigercisi

İşkembe Dolması Yapımı


MALZEMELER

 

  • 3 adet kuzu işkembe
  • 2 su bardağı pirinç
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir fincan sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  •  

    HAZIRLANIŞI

     

    İşkembeleriniz temizlenmemişse önce iyice yıkayın. Daha sonra kaynar suya batırıp çıkarın. Bir bıçak yardımı ile üzerini kazıyın. Bu işleme bütün işkembe bitinceye kadar devam edin. Kokusu çıkana kadar işkembeyi tuz, limon, sirke karışımlı suda bekletin. Bu işlemi beş altı kez tekrarlayın. Sonra duru suyla iyice yıkayıp süzün. Tüm malzemelerle iç hazırlayın. Hazırladığınız içten bir miktar alıp kare kestiğiniz işkembenin içine koyup üzerini diğer ucuyla birleştirip dikin. Düdüklüye koyup üzerini aşana kadar kaynar su ekleyin. 40-45 dakika pişirin. (Ben iç malzemesine iç yağı da kullanıyorum, bu isteğe bağlı tabi) Afiyet olsun.
     
     

    Hakkımızda

    • Merkez Mh. Zemzem Sk. No:5/A EYÜP / İST.
    • Tel. 0 (212) 625 2510
      Fax. 0 (212) 581 2252
    • ozer@ozeret.com.tr
    Copyright © 2014 · Özer - ozercigercisi.com