Özer Ciğercisi » E-Mutfak » Pratik Tarifler » Edirne Usulu Ciğer Tava
ozercigercisi

Edirne Usulu Ciğer Tava


MALZEMELER

 

  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • Un veya mısır unu
  • Tuz

  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  •  

    HAZIRLANIŞI

     

    Kuzu ciğeri buzlukta hafif katılaşana kadar bekletilir.(kolay kesilebilmesi için) Katılaşan ciğer ince ince kesilir (döner gibi) ve kaynar suda 5 dk bekletilir.süzülmesi için süzgece alınır, un, tuz karıştırılır ve ciğerler bu karışıma bulanır, fazla unları silkelenir ve çok kızgın yağda kızartılır. Çıtır çıtır, sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun… NOT: Bu tarifteki ciğer sıcak olarak yenmeli,bekletildiği takdirde çıtırlığı kayboluyor ve sertleşiyor…
     
     

    Hakkımızda

    • Merkez Mh. Zemzem Sk. No:5/A EYÜP / İST.
    • Tel. 0 (212) 625 2510
      Fax. 0 (212) 581 2252
    • ozer@ozeret.com.tr
    Copyright © 2014 · Özer - ozercigercisi.com