Özer Ciğercisi » E-Mutfak » Pratik Tarifler » Ciğer Izgara
ozercigercisi

Ciğer Izgara


MALZEMELER

 

  • 1 kuzu ciğeri (1 – 1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1/3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı
  • tereyağı (yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • Tuz

  • Servis için:
  • Bulgur Pilavı
  • Soğan piyazı
  •  

    HAZIRLANIŞI

     

    Ciğerler ince dilimlenir ve zarları çıkarılır. İnce dilimlenmiş ciğerler, tuzlanarak bir tel süzgece koyulur ve kanı akıtılır. Bu şekilde en az 20 dk bekletmenizi öneririm. Daha sonra sudan geçirilerek, suyu iyice süzülür. Süzülen ciğerler una bulanır ve ister kömür ızgarasında ister fırın ızgarasında ve ya yağsız tavada pişirilir. Her iki tarafı da piştikten sonra ızgaradan alınır ve üzerine tereyağı sürülür. Sıvı yağ kullanacaksanız fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Bulgur pilavı yatağında ve yanında soğan piyazı ile servis yapılır. Afiyet Olsun.
     
     

    Hakkımızda

    • Merkez Mh. Zemzem Sk. No:5/A EYÜP / İST.
    • Tel. 0 (212) 625 2510
      Fax. 0 (212) 581 2252
    • ozer@ozeret.com.tr
    Copyright © 2014 · Özer - ozercigercisi.com