Özer Ciğercisi » E-Mutfak » Pratik Tarifler » Beyin Tava
ozercigercisi

Beyin Tava


MALZEMELER

 

  • 2 Dana Beyni
  • 2 Yumurta
  • 3 Kaşık un
  • Yarım bardak kızartmak için zetinyağı
  • 1 Soğan
  • 2 Defne yağı
  • Tuz , Karabiber
  • 1 Avuç maydanoz yaprağı
  • 1 Limon
  •  

    BEYİN TAVA TARİFİ

     

    Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır. Sıcak suya konur.Tuz,dörde bölünmüş soğan,defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır.Soğutulur. Suyundan çıkarılan beyinler boyuna,6-8 parçaya dilimlenir.Tuz ve karabiber serpilir. Dilimler önce una ,sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir
     
     

    Hakkımızda

    • Merkez Mh. Zemzem Sk. No:5/A EYÜP / İST.
    • Tel. 0 (212) 625 2510
      Fax. 0 (212) 581 2252
    • ozer@ozeret.com.tr
    Copyright © 2014 · Özer - ozercigercisi.com